Födda!

Det blev som jag trodde, de föddes framåt morgonen. Det blev inte mycket sova inatt, för Hilda bäddade och flåsade, sov en stund och satte sedan igång igen. Vi var ut på en liten språngmarch vid två-tiden i morse, sedan sov jag en stund. Vaknade vid halvfemtiden av ett intensivt slickande - då hade vattnet gått för första valpen.

Första valpen blev en chockartad upplevelse för stackars Hilda! Först kissade hon inne (vattnet gick). Hon försökte städa, men när jag kom gnällde hon och verkade försöka förklara att det var inte alls meningen, hon hade bara så ont i mgen och så kom det en massa vatten... Sedan så småningom kom det också en jättestor bajskorv, och den levde!! Då flydde Hilda valplådan!
 
Matte fick befria valpen från fosterhinnor och kapa navelsträngen och torka den. Sedan krävdes det ganska barsk röst för att förmå Hilda att komma tillbaka. Hon ville inte nosa eller slicka på valpen, men när den började dia (och det gick snabbt) så verkade det som om pusselbitarna föll på plats. Valp nr 2 gick bättre, och till trean hade modersinstinkterna vaknat på allvar.

Nu törs inte Hilda sova utan hon vakar över de små. Varje gång någon piper till (tappar taget om spenen eller så) så sympatignäller Hilda. Valparna är stora och välmående, tre pojkar och tre flickor. Hungriga och snabba på att hitta rätt till mjölkbaren var de. Inte undra på att Hilda haft svårt att äta tillräckligt för att föda både sig själv och de här klumparna.

Nästa uppgift blir att hitta namn till "barnen". Jag hade tänkt att temat skulle vara bus och skoj (där har vi början på två namn). Ni som väntar på valp kan ju fundera på namnförslag!

Bilder kommer så småningom, nu ska Hilda få vila.

Kommentarer
Postat av: Anna

GRATTIS till duktiga Hilda och hennes "bus & skoj-kull"(eller vad den nu ska kallas?)...men hoppas nu blivand mattar & hussar inser att hunden blir det man döper dem till.... :D

Postat av: Kattis

GRRRATTIS! Stora pussar från Ö-vik till den nyblivna mamman! :-D

2007-03-12 @ 01:42:24
URL: http://www.geocities.com/kattis_ghetto/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback