Årets tävlingsdebut

Först kanske jag skulle börja med Lone och Quickstep, för de har tävlat lydnadsettan med finfint resultat. Ett förstapris och höga poäng, tyvärr har jag glömt hur mycket.
 
Toka och jag skulle tävla i högresök förra helgen hade jag tänkt. Jag var lite rädd att hon skulle vara lite loj pga skendräktighet så vi körde ett ganska hårt träningspass helgen innan som test, men det gick galant. Hon jobbade på bra trots att det var varmt och jag kände att det var värt ett försök att starta, trots att tävlingen låg långt bort.
 
Sagt och gjort, vi steg upp 04:30 på söndagmorgonen och packade oss iväg. Hilda fick stanna hemma med hundvakt medan Knas fick följa med. Det var en underbart vacker morgon, och resan på 23 mil kändes inte alls betungande. Det var ännu kyligt i luften när vi for (bara 3 plusgrader när vi kommit halvvägs), men när vi kom fram hade det hunnit bli betydligt varmare.
 
Tävlingen började med uppletande. Och senast vi tränade uppletande gick det inte lysande, men eftersom det bara är tre föremål som krävs i högre så trodde jag nog att det skulle gå. Toka var lite seg men jobbade på och kom in med ett första föremål efter någon minut. Ut igen, stannade till och nosade någon gång men så fick hon korn på ett föremål längst ut i ena hörnet och kom in med det. Sedan gick det lite trögare med trav ibland och ett par stopp, men ut gick hon och vid stoppen fortsatte hon med letandet när jag sa till henne. Men något mer föremål kom hon inte in med innan tiden var ute.
 
Ja, två föremål ger ju högst betyg 8 i högre, och det trodde jag ju inte att vi skulle få eftersom det hade varit lite struligt. Men när jag frågade vad vi hade fått för betyg fick jag svaret att det blev 0 eftersom det bara var två föremål och eftersom hon hade sprungit omkring i rutan.. Jag brukar inte protestera mot domarbeslut så jag sa bara "Jaha!" och gick iväg med Toka.
 
Men sedan blev jag både arg och besviken. Det krävs bara ett föremål för godkänt i högre, och Toka kom in med två. Hon klibbade inte vid mig och hon jobbade hela tiden, om än med ett par påminnelser. Jag var bara tvungen att fråga domarna om de inte hade blandat ihop högre och elit (reglerna har ju ändrats), men det hade de inte, sa de.
 
Ja, då var det inget att göra åt saken, men det kändes bra meningslöst att fortsätta tävlingen då chanserna att få uppflytt kändes väldigt avlägsna med en Toka som var lite ur form, mycket varmt väder och en matte som var på dåligt humör.
 
Som tur var kunde jag ändå utnyttja resan. Knas fick träna platsliggning med skott - jag lade honom på en annan plan när det momentet gick för de kvarvarande ekipagen. Sedan for vi till klubben i Ånge på vägen hem och tränade lydnad. Knas och jag ska tävla där den kommande helgen. Knas var jätteduktig, och jag fick en fin fikapaus i solen, så då kom mitt goda humör tillbaka.
 
Men jag kommer inte att tävla på den klubben igen, trots att det är en trevlig klubb och trots att det har gått bra för mig att tävla där. Det är helt enkelt inte värt resan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback