Träff och avsked

I helgen var jag och hundarna till Uppsala. Där blev det valpträff för Drink-kullen, och Raki fick träffa sina nya ägare på samma gång.

Det var jätteroligt att få träffa alla valparna igen! De har blivit så stiliga allihop! Raki såg ut som en nallebjörn tillsammans med de andra, han har så väldigt mycket päls och är ganska liten och kompakt.


Raki flörtar med syster Zpeiha (Ouzo)

Att få tjusiga bilder på vilddjuren var stört omöjligt. Jag riktade kameran mot en vackert uppställd hund med öronen spetsade, och vips så sprang jycken bakom mattes ben, la öronen bakåt och tog ett par steg eller gjorde något annat. Jag tog ett tiotal bilder på Zpeiha bara för att nu upptäcka att hon hade stått i nedförsbacke på varenda bild. Det blev inte bra.

Troja (Absinthe) stod inte still många sekunder när jag skulle fota, men här var hon i alla fall framför mattes ben..

 

Vi gick en promenad med alla busfröna. Kjell var också där med sin Okey som tyckte det var toppen med två brudar och ett par yngre hanhundar han kunde imponera på. Vet inte om tjejerna var lika imponerade, men Raki lärde sig något nytt - att sprätta med bakbenen! Han testade en gång, och sedan sprätte han gång på gång under den gemensamma promenaden. "Kolla här, asså! Man e ju cool!"

 


Sambo kunde åtminstone sitta still.

Viveka och Alf som kört ända från Skåne för att träffa Raki blev i alla fall nöjda med vad de såg. Så nu har Raki blivit skåning, och kennelmatte fick fara från Uppsala med bara två hundar i bilen. Det verkar gå bara bra för Raki och hans nya ägare - de har redan börjat träna lite lydnad och husse har börjat läsa på i regelböckerna - så det känns väldigt bra.

Men ack, vad tomt det var att komma hem......  tack och lov att Hilda och Toka finns kvar!