Tiden går fort

Det är redan slutet av oktober, och valparna har blivit unghundar. Hittills verkar det mesta ha gått bra, och alla verkar nöjda. Kiitos, som fick bo kvar hos mig, börjar se riktigt vuxen ut. Men eftersom han inte är så stor och troligen inte blir någon jätte, så tycker jag fortfarande att han är en barnrumpa.

Danskullen fortsätter att göra bra ifrån sig på tävlingsbanorna. Quickstep har fått förstapris i lydnadsklass 3, och Polka har blivit uppflyttad till elitklass spår! Bolero har tävlat i nosework (inofficiell tävlingsform tills nästa år) och tydligen utklassat sina konkurrenter. Sedan har Absinthe (Troja) från Drink-kullen tävlat sök och blivit uppflyttad till högre klass samt fått certpoäng i spår. Bra jobbat, allihop!

Knas bröt en tå alldeles innan valparna skulle födas. Tån läkte inte utan vi fick låta amputera den, och sedan tog det ytterligare tid innan det läkte. Men idag har han inga besvär alls från tassen och har tävlat både spår och sök med den äran. Ett cert i spår blev det, och 10-10 i betyg på söket sist. Tyvärr gick lydnaden inte bra den gången, så vi fick nöja oss med ett godkänt resultat. Men att söket gick så bra kan jag leva länge på!

Vi planerar en kull till i vår, efter vår fodertik Krokasmedens Wannabe och Armagnac von Scathach (pappa till Dans-kullen). Wannabe, eller Wilda som hon kallas, har nyligen blivit certifierad försvarsmakshund. Armagnac är numera pensionerad från tävlingar, men har ju presterad mycket inom IPO och har dessutom flera trevliga och framgångsrika avkommor i Europa. Det borde kunna bli riktigt bra hundar av den kombinationen!