Lite framgång

Det märks att våren är tävlingssäsong! Kompisarna tävlar, valpköpare tävlar, och jag tävlar. I helgen har Inga-Lill och Zcannah tävlat lydnadstrean, och var en (1) poäng från ett förstapris! Retligt! Men Inga-Lill var ändå nöjd för Zcannah gick tydligen kanon och hade som sämst 8 i betyg - utom en förarglig nolla på hopp-apport samt en femma på platliggningen (Zcannah satte sig).

Hopp-apport var ett moment som Zcannah alltid klarat med bravur, så matte hade knappt tränat på det eftersom det var annat som har strulat.... Så har jag också gjort. Glömt bort att träna det som brukar fungera, och det har straffat sig. Lydnad är färskvara, även det som hunden verkar stensäker på måste repeteras.

Sedan har Toka debuterat i lägre klass spår. Med den äran, får man väl säga! 458,75 poäng och uppflytt! I 25 graders värme i skuggan, den första riktiga sommarvärmen hos oss. Spårstarten gick bra, spåret likaså fast vi missade två pinnar. Vi höll på att missa slutet (det verkade vara ett genomgående tema för alla tävlande på tävlingen) och fick gå tillbaka en liten bit, men då fann vi slutpinnen.

Budföringen med skott - inga problem, på platsliggningen somnade nästan Toka. Alla hundarna låg under skotten, men en hund tröttnade när det var ca 20 sekunder kvar och reste sig. Så förargligt! Lydnaden gick riktigt bra, lite småmissar här och var men inget allvarligt, tills vi kom till krypet. Toka började väldigt snyggt, låg fin ställning, bra position - och så stannade hon! Vägrade röra sig ur fläcken! Sedan reste hon sig, en nolla.

Hoppet höll också på att gå åt skogen då hon lyckades hamna långt vid sidan om hindret och först inte tänkte hoppa tillbaka. Men hon redde ut det (med hjälp av ett kraftigt dubbelkommando) och hoppade tillbaka så vi fick en femma. Tack för det, det gjorde att vi fick ihop tillräckligt med poäng på lydnaden för uppflyttet.

Nu har Hilda och jag en chans till i elit om två veckor. Vi kommer att träna mycket spår fram till dess.

Mitt i glädjen över tävlingsframgångar går tankarna också  till Busas husse som ligger på sjukhus och en orolig matte. Måtte det går bra!


Kommentarer
Postat av: Åse

Grattis till uppflytt!! Skönt att det klaffar ibland!

2009-05-31 @ 21:59:54
Postat av: Carina

Grattis till uppflytt!!! Vad roligt att det går så bra för er. Håller tummarna för dig och Hilda i eliten.

2009-05-31 @ 23:40:36
Postat av: Ullis m rottis

Stort grattis till uppflytt m Toka!

2009-06-01 @ 22:44:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback