En stor dag

Nu har valparnas "riktiga" liv börjat. Flickorna har flyttat hemifrån och börjat fått uppleva den stora vida världen. Rapporterna hittills är positiva, resan gick bra för båda två och de har klarat den första kvällen i sina nya hem. Jag hoppas att de inte har hittat på för mycket bus idag...

Pojkarna har faktiskt också fått nya upplevelser. Mina planer på koppelträning, bilåkning och skogspromenader när valparna blivit nästan stora nog kom av sig när jag insjuknade i influensa (misstänker att det var den nya varianten). Hög feber i 3-4 dagar och sedan en kraftig luftrörskatarr och stämbandskatarr satte ned orken ordentligt, och det var med nöd och näppe jag klarade de dagliga städbestyren och de vuxna hundarnas promenader - tack och lov för febernedsättande medicin! Valparna fick nöja sig med trädgården, men de verkade rätt nöjda med det.

Men nu med bara två valpar kvar och en mindre ansträngande hosta så har miljöträningen satt igång. Idag blev det biltur till skogen, en liten skogspromenad för de små och spårträning för de stora. Mer bilfärd, nu till hundklubben där det för ovanlighetens skull fanns några som tränade. Lite socialiseringsträning för de små (samt fotografering) mera bilåkning (med sovande valpar) till skogen igen där Hilda och Toka fick tillfälle att springa av sig lite.

Sedan hem där valphagen monterades ner. Nu lär det märkas vad som är valpsäkert och inte.... Valparna ska få bli fullvärdiga flockmedlemmar nu, och vi ska börja skapa nya fasta rutiner för rastningar och måltider. De måste ju fungera i flocken och ffa kunna vistas i möblerade rum, vilket inte minst lär vara bra för deras nya ägare (när sådana dyker upp).

Sambuca började faktisk att ta sig en titt på den stora vida världen redan igår. Matte var inbokad för fotografering och fick gärna ta med sig en gullig valp. Så Sambuca stuvades in i bilen (det blev lite ont om tid mellan valpköparna) och matte for iväg. Lite pip och lite klättra (buren hanns inte monteras i ordning), men resan gick bra.

Väl hos fotografen skötte sig Sambuca med den äran - "Jaha, ska jag vara här nu. Jag strosar omkring lite när jag får, annars sitter jag snällt på mattes arm. Inte kissa och bajsa inne, nej."

Jag ska höra om jag kan få använda någon av bilderna till hemsidan - det var en jätteduktig fotograf och t.o.m. jag såg hyfsad ut. (Jag har tagit bilder för körkort och pass i år - HU, DET var inga roliga kort! Men den här fotografen fick mig t.o.m. att se trevlig ut).

Båda valparna är så mysiga! Raki är härligt framåt - hälsar glatt på främmande och undersöker nya miljöer utan att tveka. Sambuca är lite försiktigare, men tar sig fram han med. Han känns inte osäker eller otrygg, men han är inte lika tuff som brodern.

En närbild på Sambuca:


Kommentarer
Postat av: Jenny och Troja

Troja är ett riktigt busfrö, och alla som träffar henne älskar henne direkt :D Mycket nya intryck igår och idag så nu sover hon som en stock ;)

2009-11-22 @ 22:45:37
Postat av: Ingrid

Härligt att höra att det går bra för Troja! Du får väldigt gärna skicka bilder till mig - eller "webmaster" Åse - så sätter vi in dem på Trojas egen lilla sida.

2009-11-23 @ 10:05:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback