Äntligen här!

Nu är valparna här, och det blev två hanar och två tikar. Hildas temperatur hade sjunkit igår förmiddag och under natten började hon så smått stöka och hässja. Vid sjutiden började hon få krystvärkar, och sedan gick det inte enligt planerna...

Det kom nämligen inte ut någon valp. Vattnet gick, och Hilda fortsatte att krysta. Jag kände efter när det gått ett tag och det inte ens syntes en fosterblåsa, och då kunde jag känna inte en, utan två fosterblåsor långt in. Det hade blivit en krock mellan två valpar som försökte ta sig ut samtidigt!

Så det blev ett kejsarsnitt. Typiskt - här har man väntat och väntat, och sedan blir det så bråttom att de måste försöka ta sig ut samtidigt!

Men, allt är väl. Stora kraftiga valpar, och mamma Hilda har nu vaknat såpass att hon tvättar de små och tar väl hand om dem. Valparna var väldigt livliga så snart de hämtat sig från narkosen och försökte genast ta sig ur Bia-bädden de låg i (en lyckades). Men nu sover de förnöjt hos mamma.

Kommentarer
Postat av: Petra

GRATTIS till dom nya små underverken och tur att det gick bra även om det inte blev en valpning du väntat dej.

Nu hoppas jag det uppdateras flitigt med bilder här i bloggen :)

Hälsningar

Petra

Postat av: Åse

Vilken dramatik på slutet. Bråttom till världen... :)

2009-09-23 @ 15:59:06
Postat av: Kattis

Mwoah ha ha, jag tror det valpköpare har riktigt livliga små illbattingar att vänta sig. ;-) Vill ut samtidigt, vill INTE ligga stilla i fint ordningsställd bädd, vill INTE sluta äta, vill inte, vill inte. *skrattar gott* Härligt! :-)

2009-09-23 @ 19:11:53
URL: http://www.ghedoes.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback