Sommar

Idag har vi visst fått sommar igen. Förra gången varade den i 2-3 dagar, sedan hade vi ca 7 grader varmt på morgnarna, mulet och blåsigt på dagarna igen. Men idag strålar solen från en klarblå himmel.
 
Uppletande i Mora
Turbulenserna har varit ute på tävlingsbanorna och gjort riktigt bra ifrån sig. Jenny med Troja (Absinthe) är årets stjärna så här långt och har fått två brukscert i spår samt certpoäng vid ytterligare ett tillfälle. Otroligt bra gjort! Vi önskar all lycka till på fortsatta tävlingar!
 
Camilla med Bolero har tävlat rallylydnad och är nu kvalificerad för avancerad klass! Bra jobbat! Anna-Maria med Polka kämpar på i lägre klass, men har inte fått till det där allra sista som krävs för uppflytt. Det är så lite som fattas, men det behövs lite tur också. Nästa gång!
 
Vär fodertik Wilda (Krokasmedens Wannabe) har också tävlat, i appellspår, och är uppflyttad till lägre klass. Hon är dräktig och ska ha sin första kull snart, den här gången på kennel Ullhedens. Det ska bli spännande.
 
En trött Knas efter söket i Mora. Han var enda hunden som hittade (och markerade) alla 3 figgarna.
Knas och jag har också tävlat, med viss framgång. Tre starter och tre förstapris är väl ganska ok.. Två tävlingar i högrespår där vi missade uppflytt med 0,25 poäng första gången, men klarade det med lite bättre marginal nästa gång. Sedan har vi tävlat elitsök en gång där vi var 25 poäng ifrån cert. Nu tränar vi för att Knas ska få bättre fysisk och mental kondition så att han kan klara av att tvingas göra alla tre delarna - sök, uppletande och lydnad - med bara korta pauser emellan. Det blev lite dåligt med tid för återhämtning sist, och lydnaden gick sådär.
 
Fritt följ
Danskullens pappa Armagnac har varit på besök i Sverige igen med sina ägare Carmen och Klaus. Jag tog en minisemester i samband med deras besök och hälsade på en kompis i Falun och sammanstrålade med Carmen och Klaus där. De följde med till först Tällberg (där vi firade midsommar) och sedan Mora där jag tävlade sök. Carmen tog många fina bilder under tävlingen och några av dem är med i det här inlägget.
 
Stegen
Det var lyxigt på tävlingen med egen support-grupp. Carmen och Klaus, Katarina och Åsa (Rumbas matte) var med och applåderade och stöttade. Mycket trevligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback