Fem veckor

Valparna har hunnit bli fem veckor och blir allt busigare. Men när jag läser i min blogg om Toka och hennes syskon så verkar de faktiskt ha varit värre! Drink-kullens medlemmar är förhållandevis tysta och förnöjsamma, och inte förstör de lika mycket heller (i alla fall inte hittills). Ändå är de på intet sätt stillsamma. de far minsamm omkring som små Duracell-kaniner så snart de är vakna.


Den mörka hanen - båda öronen står upp!

Toka tycker fortfarande att valparna är heläckliga. Hon springer snabbt undan om de närmar sig, och blir hon trängd i ett hörn morrar hon åt dem för att få dem att hålla sig på avstånd. Men hon gör dem absolut inget illa! Hon är inte i närheten av att röra dem. Ibland nosar hon lite försiktigt på en valp som viftar på svansen, lägger öronen bakåt och står stilla ett par sekunder, men när valpen rör på sig igen så drar Toka.


Den röda hanen - öronen på väg upp...

Hilda leker lite försiktigt med valparna nu, innan har hon mest tvättat dem. Men nu låtsas hon bita i dem och petar lite med tassen på dem. Hilda är över huvud taget mycket mild med sina valpar. Det är bara om de biter hårt i henne, eller klättrar på hennes rygg som hon säger till dem, och då ändå utan att ta i för hårt. Och hennes vänliga metod verkar ha givit resultat, för valparna verkar vara (ganska) försiktiga med sin mamma och med varandra. Och ganska försiktiga med mig med!


Tiken utan vitt på tårna

Annars kan de minsann ta i ordentligt. En valp släpade iväg med den fulla vattenskålen i keramik genom att dra iväg med tidningen den stod på, byxbenen får man montera loss ur valpmunnarna, och att moppa golvet med valparna i samma utrymme kan man bara drömma om. Om man inte vill moppa med valparna förstås...


Tiken med vitt på tårna (baktår)

Sina leksaker drar de eller bär de omkring med, de hänger i varandras svansar och drar (till mattes fasa) och i trädgården härjar de allt vildare. Men än har de inte grävt upp några lökar eller tagit sig under staketet, peppar peppar... De bara gräver i rabatterna och biter av grenar på buskarna, än så länge.

Annars har jag varit i skogen och tränat spår och uppletande med Hilda och Toka idag. Ja, Hilda har fått börja träna så smått, och hon är verkligen på hugget nu. Spåret gick jättebra fastän det var massor med klövspår efter älg plus älgbajs i spåret, och på uppletandet kom hon in med alla fyra föremålen på ca fem minuter.

Igår tränade vi lydnad och även där är hon helt med på noterna och en helt annan hund än den jag tävlade med i Ånge. Trots det var vi inte långt från certpoäng på den tävlingen - då borde det kunna gå vägen nästa år, tycker man.

Toka spårade också jättebra, hon är faktiskt vassare än Hilda redan. Uppletandet går väldigt bra det med, till dess att hon kommit in med tre föremål. Det fjärde kan bli problem, speciellt om det är något som inte "känns bra" att hålla i munnen. Och vad som inte känns bra, det kan variera lite. Men det är oftast saker som inte är så vanligt förekommande på tävling, som t.ex. plastmuggar.

Lydnadsmomenten till högre klass har vi fått en bra början på. Inkallande med ställande är lite svårare än tvåans eftersom avståndet ökar, men det ser inte ut att bli någon större svårighet för Toka. Framåtsändadet är ju ett knepigt moment, men vi har en hyfsad början på det. Krypet går bra - det är mest frågan om att få Toka att krypa längre och längre innan belöningen kommer. Och att ibland inte få någon belöning förrän man stannat och sedan krupit på en bit till.

Skall har vi börjat med, och Toka kan skälla ett skall på kommando. Det är bara att jobba vidare. Tunga apporten är VÄLDIGT tung, tycker Toka med (liksom både Hilda och Salsa). Men hon tar upp den och kommer in med den om avståndet inte är för långt. Hoppet är ju inget konstigt utom höjden, men det tar vi till våren.

Allt som allt känns det ganska lovande.

Kommentarer
Postat av: Kattis

Men Ingrid! Gud så fina de är, de små valparna! Och man ser tydligt skillnad på dem alla, de har speciella små utseenden alla fyra. .-) (Jag kommer dock säkerligen inte se någon skillnad på dem imorgon men på bilderna här ovan kan man ju studera i lugn och ro.) :-) Nu längtar jag massor till imorgon!



Och vad mysiga alla sex hundarna är med varandra... :-) Valparna får bra förutsättningar att vara trygga små puppisar med så fina och duktiga vuxna hundar att ta efter. :-)



KUL att det går bra med träningen för båda hundarna, tänk att Hilda redan är på G igen. :-) Fast valparna är ju för guds skull snart 6 veckor gamla. Vart tar tiden vägen!? :-)



Kram!

Postat av: Carina

Åhhh vad fina de är. Den svarta hanen är ju helt underbar. Jag har ju alltid gillat svarta belgare. Kul att träning går bra. Annars är det ju lite svårt i höststormen att uppskatta lydnadsträningen riktigt. Ha det toppen! Kram Carina

2009-11-02 @ 22:49:50
URL: http://ullhedensmiranda.blogg.se/
Postat av: Unka & Ceasar

Trillar in från Kattis blogg.

Helt underbara valpar. De kommer säkert att bli kanonhundar av dem. Och vad roligt att er träning går så bra.

Lycka till i framtiden.

2009-11-04 @ 23:58:52
URL: http://www.unka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback