Världen blir större

Valparna hade börjat ta ut svängarna i valplådan och börjat hänga över kanten så jag tyckte det var dags att flytta dem. I köket har de mer utrymme och där finns det mindre av skadliga saker att tugga på. Idag var det stora flyttardagen. Köksbordet byttes ut mot ett mindre, kompostgallren sattes ihop till en lämplig hage, nya tidningar lades på golvet, en gammal Bia-bädd sattes i ett hörn och så flyttade jag dit valparna.

Det uppskattades inte alls! Det gnälldes och ylades och skreks och protesterades å det värsta. Felet var förstås att inte valplådan följde med. (Tyvärr är valplådan både lite för stor, ganska sliten och mycket otymplig att kånka runt på.) Inte ens mamma Hildas närvaro fick stopp på protesterna på en lång stund. Ja, flickorna somnade ganska snart, men pojkarna höll igång varandra en bra stund.

Den mörke gossen blev trött först, men den röde grabben såg till att han inte somnade genom att sätta igång med nya gnöl så snart den andre höll på att slumra till. Då tog jag upp den gnällige och bar omkring honom en stund -då var han tyst - och sedan lade jag ner honom men stod kvar och kliade honom försiktigt bakom öronen tills ögonen slöts. Då hade han lagt sig vid mina fötter så jag klev försiktigt ur tofflorna och smög därifrån.

  
En trött demonstrant

Nu gäller det bara att rädda tofflorna innan någon kissar i dem! Än så länge sover alla och det är tyst och lugnt... måtte de inte sätta igång igen så snart de vaknar.

Annars har jag och Toka tävlat lydnadstvåan igen, och den här gången gick det vägen. Ett förstapris och 175,5 poäng - härligt. Förutom rutan där det behövs något nytt i träningen, så var det mattes småmissar som drog ner poängen - och jag klagar inte på resultatet! Men när man tror att det är en tävlande kvar innan man ska in, och när man håller på att glömma att i lydnadslydnaden så är det den tävlande som själv ska säga till hunden att stanna (vid inkallning med ställande) så blir det inte lika bra som när man är helt förberedd.

Nu ska vi träna in momenten till högre klass bruks under vintern, och så småningom ska även Hilda få göra mer än mata och tvätta valpar. Men än är det ett heltidsjobb.

Kommentarer
Postat av: Åse

Gratulerar till första priset!

Postat av: Annica med Tervar i Bräcke

Hej hopp.. du får skaffa dig foppatofflor för dom gör det ju inget om det pinkas i det är ju bara att skölja ur dom :p Grattis till första priset med Toka också.

2009-10-16 @ 10:16:43
URL: http://www.kymkiara.zoomin.se
Postat av: Kattis

Ååååh, vad roligt att det gick bra för Toka och dig på senaste tävlingen! :-D GRATTIS till 1:a priset!



Ha ha, låter inte så dumt med Foppatofflor då man har puppisar, nej. ;-)

2009-10-17 @ 01:32:50
URL: http://www.ghedoes.com
Postat av: Miranda

Grattis Toka till 1:a priset! Snyggt jobbat matte också!

Hälsningar från lekkamraten på lägret.

P.S Glöm inte bort bara vem som var snabbaste terven när vi sprang i kapp =)

2009-10-18 @ 17:20:22
URL: http://ullhedensmiranda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback