Påskledig

Ledig hela påsken och så blir det ett underbart påskväder - vilken tur man har ibland! Valparna kan vara ute nästan hela dagen (inte tidig förmiddag - imorse var det frost!) och själv kan man njuta av sol och värme. Toka njuter också av att kunna ligga ute i trädgården, medan Hilda helst vill vara där jag är.


Rumba tycker det är skönt i solen (foto Thomas Lindström)

Enda smolken i bägaren är att jag har varit så fruktansvärt förkyld de senaste veckorna. Men den här påskledigheten tror jag kan bli räddningen, för efter två dagars ledighet mår jag redan bättre. Hoppas det går lika bra för mina hostande och snörvlande arbetskamrater..

Det är mycket enklare att ha en valpkull på våren än på hösten. När Drink-kullen var liten var det mörkt, kallt och blött, och det var knappt att det gick att ha dem ute. Just inga kom och hälsade på, så de fick inte träffa så mycket nya människor.

Men nu har valparna varit ute mycket. Grannarna har varit och hälsat på, och även barnbarnen har klappat på valparna. Folk är ute och rör på sig, åker motorcykel på gatan, krattar löv och grillar. Många olika intryck att vänja sig vid, och valparna tar det som det kommer.

"Hej, vad kul med nya byxben att bita i!" Valparna gör lekinviter mot barnen, gnager på Foppa-tofflor och drar omkring med sina leksaker. Och när de blir trötta, slocknar de under en buske som står i deras hage. Toka ligger på vakt utanför hagen, och ser till att ingen obehörig närmar sig trädgården. Grannarna är välkomna - dem känner hon väl!


Mjölkbaren är fortfarande öppen nästan dygnet runt


De kan leka tillsammans - grabbarna Pasodoble och Bolero


Men sedan blir de lite osams om vem som egentligen ska ha leksaken..


En annan - Rumba? - ser till att få vara ifred med bollen

Och fortfarande är det två dagar kvar på ledigheten!

Kommentarer
Postat av: Annica

Åh vad söt dom är. Synd det är så långt att åka när man är snussugen ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback