Salsa 11 år

I veckan som var fyllde Salsa 11 år. Salsa är mormorsmor till Dans-kullen. Jag uppvaktade Salsa idag, och tog med matte Annika och Salsa på en härlig promenad i vårsolen. Salsa är sig lik. Lite gråare i ansiktet, men lika glad och pigg som förut. Hon verkar inte ha blivit ett dugg stelare med åren, utan skuttade glatt ut i snödrivorna och sprang iväg med mattes vante.


Näsan fungera också alldeles utmärkt!

Valparna har börjat gå riktigt bra på sina fyra ben - det går fort framåt med utvecklingen. Visserligen påminner de om lite kissnödiga och berusade individer, men det går framåt! En bit, sedan trillar de omkull.

Och ögonen börjar öppnas. Man skymtar något blank i ögonvrån på en och annan. Snart är det slut på friden här hemma. Jag hoppas på snabb snösmältning så att valparna kan vara ute mycket när de börjar bli riktigt rörliga!

Valparna pappa, Armagnac, har blivit utnämnd till året skyddshund (IPO) av tyska avelsföreningen för belgiska vallhundar! Vi gratulerar och applåderar!

På grund av lite språkförbistring så har jag gått händelserna i förväg med Armagnacs deltagande i tyska IPO-mästerskapen. De har kommit med till steget innan - distriktsmästerskap - och om de blir bland de 16 bästa går de vidare till stora mästerskapet. Redan att ha tagit sig till distriktsmästerskap är en stor prestation då konkurrensen är väldigt mycket större i Tyskland.


Lite gråare i ansiktet, annars är Salsa sig lik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback