Våren kommer

De senaste två veckorna har snön smält med en rasande fart, och jag har t.o.m. sett blommande tussilago vid vägkanten! Det har kommit bakslag också, och två morgnar har det snöat rejält. I skogen är det ännu alldeles för mycket snö för någon mer avancerad sök- och spårträning. Bara i söderlägen och i sluttningar finns det lite barmark.

Men man tager vad man haver. Idag tränade jag uppletande och sökmarkeringar tillsammans med boxerkompisen, och det gick alldeles utmärkt. Hilda - som helt vägrade att leta föremål i skogen i höstas - var på ett strålande humör och galopperade både ut för att leta och in med föremålen! Det gjorde susen med lite blodprov - nu äter hon med god aptit igen och har fått tillbaka sitt vanliga goda humör.

Toka tyckte det var skönt att få lämna valparna en stund och att få lite aktivering. Hon är en utmärkt mor och verkligen mån om sina valpar, men hon har inget emot att lämna dem för promenader och träning. Idag kom hon ihåg vad den fasta rullen ska vara bra för, och gjorde ett bra uppletande. Det bådar gott inför tävlingssäsongen!

Valparna blir allt aktivare. Nu gör de tafatta försök att leka med varandra, de morrar och skäller åt varandra. Än så länge är de (tack och lov) ganska tandlösa.


En del sover, andra leker.

Nu finns det en tik och tre (två?) hanar kvar att tinga. För tiken kan eventuellt ett halvfoderavtal vara aktuellt. Än så länge är det bara roligt med de små men när de blivit 6-7 veckor så brukar de vara ganska jobbiga, och då börjar man så smått längta tills de flyttar hemifrån!


De är söta när de sover..


men också när de är vakna.

Snart har de vuxit ur valplådan och ska få flytta in i köket där de kan göra mindre skada på omgivningarna och också få mer miljöträning. Det blir mer ljud, dofter och rörelse i köket med matlagning, diskning och annat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback