Snart 8 veckor!

Man hinner knappt med! Valparna växer som ogräs i solen, och är strax leveransklara. Nu ser det inte ut att bli så mycket leverans - två valpar är ev. tingade och resten riskerar att driva sin uppfödare smått galen. :-)) Som tur är finns det en eller annan vänlig människa som förbarmar sig över både mig och valparna och har lovat att ta hand om en valp under en tid så att de får se lite nya miljöer och träffa nya människor. Man hinner inte med att ge många valpar all stimulans de behöver - ffa inte om man ska arbeta också. Men det skulle inte skada med fler köpare eller tillfälliga hem...

Nu är det förenat med fara för kläder och skor att gå in i valphagen när busfröna är som vildast, och här om dagen hade telefonen åkt i golvet i valphagen och telefonsladden var avbiten! Tur att man hade en telefon till..


Rumba drar iväg med en sko - foto Benita Pålsson

Vi var iväg till fotografen, valparna och jag. Det är så svårt att fånga rackarna på bild när man är ensam med dem, och handräckningen inte alltid tillgänglig. Men en skicklig och intresserad fotograf kan åstadkomma underverk.

Det här är första gången valparna i en av mina kullar har öronen så där tätt ihop som man ser på "alla andra" valpbilder av tervar. Men i det här gänget har alla öron som går ihop nu när de spetsar dem - ja, i alla fall de som har öronen uppåt.


Quickstep sticker ut tungan åt matte - foto Benita Pålsson

När vi var till fotografen var valparna drygt 6 veckor, så det har hänt mycket bara sedan dess. De håller sig vakna längre och längre stunder, och springer och hoppar med betydligt bättre kontroll än tidigare. De har varit ute i skogen och åkt bil, varit till fotografen som sagt, och imorgon ska de till veterinären och besiktigas, chippas och vaccineras.


Tidig apportör - Bolero! Foto Benita Pålsson

Idag regnar det för första gången sedan valparna blev stora nog att vara ute. Som tur var har det varit sparsamt med regn under dagen, det verkar komma lite mer nu. Lyckligtvis verkar valparna nöjda med att vara inne just nu. En kvällskissning för dem, kvällsprommis för mamma och mormor och sedan nattinatti för matte!


Kommentarer
Postat av: Linda Frisk

Vilka superfina bilder på valparna! Hoppas det löser sig med nya hem till dem!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback