Bolero har flyttat

Nu har Bolero flyttat hemifrån och det är bara Knas kvar hemma. Bolero flyttade igår, och Knas tycker det är lite trist att inte ha brorsan hemma att leka med. Jag är mest glad för Bolero har fått ett jättebra hem, och fyra hundar är bara för mycket. (Tre är egentligen fortfarande för mycket men det fungerar mycket bättre. Speciellt som två av dem är så snälla och lydiga som Hilda och Toka!)

Det är jätteroligt att valparna i Dans-kullen inte har flyttat så långt. Det är trevligt att få följa deras utveckling, och det underlättar om man kan få träffa dem då och då. Eller om deras ägare skriver dagbok, som Rumbas. Det är lika spännande varje gång att läsa om Rumbas senaste påhitt. :-) För sinnesfridens skull valde jag nog rätt valp att behålla.. ;-)

Det är slut på semestern och jag har börjat jobba igen. Inte så mycket än, men det ska bli mer. Än så länge finns det lite tid till hundträning dagtid i veckorna, och jag har tänkt försöka träna Knas flitigt nu när jag bara har en valp hemma. Jag ska också träna Toka förstås, och det var meningen att även Hilda skulle få komma igång med lydnadsträning på allvar. Men, det blir sällan som man tänkt sig..

Jag var iväg på Ull-läger (mycket trevligt i år igen!) med Toka och Knas, och lämnade Bolero och Hilda på pensionat. När jag kom hem hämtade jag två spralliga och pigga hundar, som jagade varandra längs stigen i skogen (de fick en promenad innan vi åkte hem till de andra) och dagen efter var Hilda blockhalt! Det visade sig att det var den yttersta leden på en tå som ömmade alldeles väldigt - troligen har Hilda stukat den när hon visade barnbarnet att hon minsann är snabbast (för än så länge är hon faktiskt det - när hon är frisk..).

Elände! Ingen träning, korta promenader på tre ben. Rimadyl kräks hon av och jag är lite rädd att prova annat antiinflammatoriskt när hon är såpass känslig för Rimadyl. Nu har vi provat med lokalbehandling, och på eftermiddagen gick hon faktiskt på fyra ben. Hoppas bara att tån läker ordentligt!

Idag var det en sådan där underbar höstdag med hög klar luft som man bara drömmer om. Jag hann ägna trädgården lite omtanke (den har blivit alldeles väldigt försummad i år när valparna har härjat runt) på förmiddagen, och på eftermiddagen blev det sökträning. På Ull-lägret var Toka riktigt seg - fortfarande påverkad efter löpet? - men idag gick det mycket bättre. Vi ska tävla nästa helg, och det känns lite nervöst med tanke på hur seg och oinspirerad Toka varit på träningen de senaste veckorna.

Som avslutning hade vi en trevlig fikastund medan valparna (Boleros nya matte var med på träningen) lekte omkring oss. Tyvärr lyckades Knas springa på ett getingbo och kom gnyende och kliande tillbaka till oss. (Jag trodde det var Bolero först, de är rätt lika varandra.) Bolero hade också ett par getingar i pälsen, med Knas hade minst 6-7 stycken i pälsen och hade även fått ett par stick i nosen. Han var väldigt olycklig och det tog ett bra tag innan han slutade vara besvärad av sticken. Det kan vara praktiskt med en matte som är veterinär ibland.

Jenny och Troja (Absinthe) har tävlat apellen i spår och fått uppflytt! Stort GRATTIS! Vad duktiga de är! Nästa helg ska de tävla igen, i lydnad. Även Inga-Lill ska tävla då med Zpeiha (tror jag) och jag ska som sagt tävla med Toka. Spännande! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback