Träning och annat

Jag tar hundarna med mig och åker iväg för att träna lite. Flera timmar senare åker jag hem, ganska trött, och inser att hundarna gärna skulle vilja ha en ordentlig promenad till.. Det tar sin lilla tid att träna och aktivera fyra jyckar, tur att jag fortfarande har semester!

Men det är väldigt roligt! Hilda är så pigg och glad, och lydnadstreans moment sitter riktigt bra. Det kanske inte är SM-mässigt, men nog ska det kunna räcka till ett förstapris om inget "oväntat" inträffar. Men att allt kan hända på tävling har man ju lärt sig - den hårda vägen.. :-)

Toka går också bra. Men jag är lite rädd att jag ska förvirra henne, för jag tränar lydnadstvåan (med sikte på KM), lägrelydnad (med sikte på nästa söktävling) och högrelydnad (med sikte på framtiden) och blandar friskt mellan klasserna när jag tränar. Men ju närmare tävling vi kommer, desto mer renodlat för just den klassen ska det bli. Jag är mest rädd att Toka ska bli inåtvänd pga skendräktighet nu när löpet är över.

Sedan är det smågrabbarna. Det är ju alltid spännande att börja träna valpar, för inlärningen går som snabbast i början. Från en gång till en annan är det som poletten trillar ner, och det som man nästan slet sitt hår över och undrade hur man någonsin fått någon hund att fatta vad man vill ena gången, fungerar jättebra nästa gång.

Med grabbarna tränar jag spår på olika underlag - grus, kortklippt gräs, mossa och barr (en granplantering). Efter att ha börjat med godisspår åt Knas och skogsspår åt Bolero och de andra, så har jag successivt övergått till samma typ av spår för alla. Idag fick alla grusspår, och tjejerna fick de enklaste spåren eftersom jag nästan aldrig tränar grusspår med dem och när jag har försökt har det inte gått så bra. Men de fixade det alldeles utmärkt, så jag får nog anstränga mig lite mer för dem också.

Knas har kommit längst och är riktigt duktig, tycker jag. Noggrann och uthållig för sin ålder. Han skulle säkert kunna gå längre spår än jag ger honom, men jag orkar inte så långa spår när jag ska lägga fyra stycken. Bolero har en otrolig näsa, men är inte lika uthålligt noggrann som Knas än. Det kommer.

Sedan tränar vi lydand också, ett par tre moment håller vi på med. Jag har också lagt in lekpass med olika leksaker för valparna, för jag har insett att jag just inte lekt med dem. De leker ju så mycket med varandra..

Skulle ha varit på fjälltur igen förra helgen, men en elak förkylning satte stopp för den saken. Kompisen Eva tog risken att bli smittad och kom och hälsade på ändå. Vi roade oss med shopping på Lundhags, en dagstur i Vemdalsfjällen och lite träning, så jag tror Eva blev nöjd ändå.

Här kommer lite bilder:


Felix med en kompis från i sommar - hon ser ut att ha toppenroligt! (Minns ej vem som tog fotot, förlåt!)Stilige Raki (lite urfälld) med moster Zcannah (foto Alf Vöcks)


Toka och Hilda i Stensdalen.


Turbulens Raki (foto Alf Vöcks)

Kommentarer
Postat av: Annica

Åh finfina Raki <3

Postat av: Jenny

du har väldigt, väldigt vackra hundar!

2011-09-19 @ 08:59:26
URL: http://dancingdrummer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback